top of page
alphathor_witte_dakbedekking_EPDM_web.jpg

witte EPDM dakmembranen voor maximale prestaties en duurzaamheid

Maximale warmtereflectie, minimale opwarming

Oplossing "urban heat island" effect

Alphathor biedt met de witte EPDM variant de oplossing om het hitte-eiland effect in steden kwalitatief en duurzaam aan te pakken. Alphathor Snow beschermt het dak en verhoogt tegelijk de energieprestaties ervan. De lichte, witte kleur heeft een hogere reflectiviteit dan traditionele zwarte membranen, wat betekent dat het materiaal minder warmte opneemt van de zon. Waar een zwart dakvlak in de zomer temperaturen tot 80˚C bereikt, blijft een dak met witte dakbedekking tot wel 50% koeler. Het dakvlak warmt dus tot 40°C minder op.

Alphathor Snow bevordert de levensduur van het dak, voorkomt oververhitting en maakt koeling van woningen en gebouwen veelal overbodig. De dakbedekking draagt hiermee rechtstreeks bij aan het leefbaarder maken van steden en het algemeen welbevinden van de bewoners.

Lager energieverbruik

Alphathor Snow EPDM reflecteert meer zonlicht en minder absorbeert minder warmte. Dit helpt om de temperatuur van het dak te verlagen en het energieverbruik te verminderen.

Hoger rendement zonnepanelen

 

Witte EPDM dakbedekking heeft daarnaast ook een positieve invloed op het rendement van zonnepanelen. Per graad boven 25°C verliezen zonnepanelen ongeveer 0,5% aan opbrengst. Door de warmtereflectie blijven de zonnecellen op een dak met witte EPDM koeler. Dit resulteert in een verhoogde opbrengst tot wel 15%. 

Extra milieuvriendelijk

 

Zwarte EPDM membranen krijgen hun kleur door als vulmiddel roet te gebruiken, grotendeels geproduceerd uit fossiele brandstoffen. Alphathor EPDM bevat geen roet en draagt bij aan een betere bescherming van het milieu en de luchtkwaliteit. 

alphathor_EPDM_wit_installatie_web.jpg
witte_EPDM_dakbedekking_alphathor.png
top

Alphathor EPDM  
Sneller, sterker, beter

We hebben de kennis en ervaring van onze dakdekkers ter harte genomen en hun feedback vertaald in de ontwikkeling van een unieke waterdichting die alle troeven en voordelen van een thermische lasbaar EPDM dakmembraan combineert zonder de nadelen.

 

regenwater.png

100% zuiver regenwater

primer.jpg

Hechting zonder primer

Maximale warmtereflectie

20jaar.png

20 jaar garantie

Plaatsing door erkende dakdekkers

Uniek en revolutionair

witte_EPDM_dakbedekking_alphathor.png

Dakvlak tot 25°C koeler door warmtereflectie

Alphathor EPDM heeft standaard een lichtgrijze kleur maar is ook in wit verkrijgbaar. Dit biedt tal van voordelen. Het  energieverbruik daalt terwijl het rendement van de zonnepanelen toeneemt. 

alphathor_epdm_plaatsing.jpg

Plaatsing zonder primer of vlam: snel en veilig

Alphathor kan zonder voorbehandeling of primer rechtstreeks op zuivere ondergronden worden aangebracht. De naden en details worden thermisch gelast op 450°C. Dit biedt maximale veiligheid en zekerheid.

alphathor_epdm_dakrand_5.jpg

Geen verkleuring van

het regenwater

In tegenstelling tot diverse andere bitumineuze en epdm dakmembranen kleurt Alphathor het regenwater niet. Dit maakt het membraan ideaal voor het hergebruik van regenwater voor elke toepassing.

Alphathor epdm / video's