top of page
top-alphathor-wit_low.jpg

Maximale warmtereflectie

Minimale opwarming

ALPHATHOR SNOW

Witte EPDM daken

witte epdm dakbedekking Alphathor Snow


ALS OPLOSSING VOOR HITTE-EILAND EFFECT

 

Alphathor biedt met de witte EPDM variant de oplossing om het hitte-eiland effect in steden kwalitatief en duurzaam aan te pakken. 

 

De lichte, witte kleur heeft een hogere reflectiviteit dan traditionele zwarte membranen, wat betekent dat het materiaal minder warmte opneemt van de zon. Waar een zwart dakvlak in de zomer temperaturen tot 80˚C bereikt, blijft een dak met witte dakbedekking tot wel 50% koeler. Het dakvlak warmt dus tot 40°C minder op.

VOOR MEER COMFORT

Alphathor Snow bevordert de levensduur van het dak, voorkomt oververhitting en maakt koeling van woningen en gebouwen veelal overbodig. De dakbedekking draagt hiermee rechtstreeks bij aan het leefbaarder maken van steden en het algemeen welbevinden van de bewoners.

VOOR HOGER RENDEMENT ZONNEPANELEN 

 

Witte EPDM dakbedekking heeft daarnaast ook een positieve invloed op het rendement van zonnepanelen. Per graad boven 25°C verliezen zonnepanelen ongeveer 0,5% aan opbrengst. Door de warmtereflectie blijven de zonnecellen op een dak met witte EPDM koeler. Dit resulteert in een verhoogde opbrengst tot wel 15%. 

VOOR EEN BETER MILIEU 

 

Zwarte EPDM membranen krijgen hun kleur door als vulmiddel roet te gebruiken, grotendeels geproduceerd uit fossiele brandstoffen. Alphathor EPDM bevat geen roet en draagt bij aan een betere bescherming van het milieu en de luchtkwaliteit. 

witte dakbedekking epdm Alphathor Snow

ALPHATHOR SNOW

Referenties in de kijker

CONTACT

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je vragen, wil je samples ontvangen of overweeg je om een Alphathor-installateur te worden? We beantwoorden je vraag snel!

bottom of page