top of page
alphathor_epdm_3.jpg

Waterdichting van het hoogste niveau

ALPHATHOR  /  NIEUWE GENERATIE EPDM WATERDICHTINGSMEMBRANEN

Door het veranderende klimaat krijgen daken het alsmaar zwaarder te verduren. Weersomstandigheden worden heviger en extremer. De kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid van dakdichting geniet daarom de grootste aandacht. Het dak hoort elk huis of gebouw levenslang zorgeloos te beschermen. Je wil geen risico’s lopen en stelt daarom terecht de hoogste eisen aan de dakdichting. Met Alphathor kies je daarom voor maximale zekerheid!

membraan
top
waterdicht4.jpeg

20 jaar fabriekswaarborg

Alphathor kent een minimale levensduurverwachting van 50 jaar. De dakmembranen, systeemcomponenten en hulpstukken zijn volledig op elkaar afgestemd. In combinatie met de professionele plaatsing waarborgt dit de sterkte, betrouwbaarheid en duurzaamheid van het dak. We onderstrepen de kwaliteit en duurzaamheid van Alphathor door naast de wettelijke garantietermijn van 10 jaar een fabriekswaarborg van 20 jaar te voorzien.

 

De 20 jaar fabriekswaarborg van Alphathor biedt klanten maximale zekerheid. De complete dakbedekking inclusief de verwerking is binnen de waarborg verzekerd mits aan alle voorwaarden binnen de garantiebepalingen is voldaan.

Geïnspireerd door de natuur

Samen met onze installateurs engageren we ons om samen een mooiere, circulaire wereld te creëren. Geïnspireerd door de natuur biedt Alphathor de meest ecologische oplossing om platte daken waterdicht te maken.

 

Het lage energieverbruik bij de productie in combinatie met de onschadelijke verwerking en een maximale levensduur verkleint de ecologische voetafdruk van Alphathor tot het minimum.

Energiezuinige productie

Wat milieubelasting bij productie betreft laten traditionele dakmembranen zich van hun minst duurzame kant zien. Voor de productie van Alphathor wordt slechts een kleine fractie aan energie verbruikt in tegenstelling tot andere dakmembranen. Hierdoor is Alphathor een milieuvriendelijk alternatief.

Lange levensduur

Alphathor gaat minstens 50 jaar mee. Tijdens deze lange levensduur blijven de eigenschappen en kwaliteiten van het materiaal behouden. Op een moment dat andere dakdichting aan vervanging of renovatie toe is blijft Alphathor het dak duurzaam beschermen.

Zuiver regenwater

Alphathor is biologisch inert. Het membraan geeft bij verwerking en na installatie niets af aan de omgeving. Dit maakt Alphathor uitermate geschikt voor regenwaterrecuperatie: het water blijft 100% zuiver en veilig voor de bodem en natuur.

100% recycleerbaar

Alphathor dakmembranen kunnen na hun levensduur eenvoudig en volledig worden gerecycleerd. Hierdoor draagt Alphathor rechtstreeks bij aan het beperken van bouwafval. Door hergebruik van de grondstoffen krijgt Alphathor tegelijk een tweede leven.

alphathor_epdm_closeup.jpg

Perfecte waterdichting
Excellente plaatsing

hulpstukken

Certificaten

Alphathor wordt minutieus geproduceerd om aan de meest extreme testen te weerstaan. Alle membranen zijn volledig conform de strengste DIN EN 13956 norm.

alphathor_epdm_dakrand_4.jpg

Het verwerkingsmateriaal

Het benodigde werkmateriaal voor de verwerking van Alphathor beperkt zich tot een handlasapparaat, een aandrukrol en een schaar. Voor grote oppervlaktes raden we het gebruik aan van een lasautomaat.

De thermische las op 450°C maakt alle naden 100% betrouwbaar en duurzaam waterdicht. De lasnaden kunnen visueel worden gecontroleerd ter verzekering van correcte en duurzame naadverbinding.

download

Downloads

Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare online documentatie. Op zoek naar andere informatie of documentatie? Check het download center of neem contact met ons op.

Technische fiche

web_tf.jpg
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page