top of page
alphathor_closeup_2.jpg

Één membraan,
diverse toepassingen

ALPHATHOR  /  NIEUWE GENERATIE EPDM WATERDICHTINGSMEMBRANEN

De unieke producteigenschappen maken Alphathor veelzijdig en breed toepasbaar. Naast de waterdichting van nieuwbouw- en renovatiedaken zijn er tal van andere toepassingen waarvoor de membranen worden gebruikt. Denk aan het waterdicht maken van dakgoten en balkons, het bekleden van kelders of afdichten van specifieke bouwdetails.

top

Platte daken
nieuwbouw & renovatie

Alphathor dakmembranen lenen zich perfect voor de toepassing op traditionele daken als voor daken met speciale functies zoals groendaken, retentiedaken en daken met zonnepanelen.

Traditionele platte daken

Sedumdaken en
intensieve groendaken

daken met zonnepanelen

traditioneeldak
groendak
solardak

Alphathor biedt dé oplossing om residentiël tot industriële platte daken kwalitatief en duurzaam waterdicht te maken.

De goede wortelbestendigheid maakt Alphathor uitermate geschikt als dakdichting voor groendaken. Het membraan alsook de naden zijn ondoordringbaar voor plantenwortels.

Wanneer zoals bij PV-daken nog een hogere reflectiegraad gewenst is, kies je voor Alphathor Artica White. Zonnepanelen presteren beter bij een lage temperatuur op het dakniveau.

Daken
alphathor_epdm_closeup.jpg

Perfecte waterdichting
Excellente plaatsing

Balkons

Balkons en terrassen

Terrassen en balkons vragen kennen een intensief gebruik. Een kwalitatieve, duurzame waterdiching met Alphathor vrijwaart terrassen en balkons van slijtage. De membranen zijn bestand tegen de hoge temperatuurschommelingen, chemische reinigingsmiddelen, zouten, zuren, enz. De hoge scheurbestendigheid en ponsweerstand van Alphathor maakt het mogelijk om dakterrassen met steen of hout af te werken.

Dakterrassen voor intensief gebruik

Balkons: klein, complex met veel aanwerking 

4a3ea2_84cebd779dde47e08bd673e7a6238daf~mv2.jpg
balkon_edited.jpg

Alphathor is ideaal voor het dichten van van dakterrassen die intensief gebruik kennen. De terrassen kunnen probleemloos voorzien worden van een afwerklaag naar keuze.

Alphathor is met zijn zeer lange levensduur en uitstekende weerstand ideaal om alle soorten dakterrassen waterdicht te maken.

Dakgoten

Dakgoten en diverse bouwdetails

Alphathor kan in alle soorten goten worden toegepast: dakgoten, kilgoten en verholen goten. De membranen zijn licht en uiterst flexibel, perfect voor toepassing in goten met veel hoeken en kanten. Alphathor kan rechtstreeks zonder primer of voorbehandeling op diverse ondergronden worden aangebracht.

Dakgoten, kilgoten en verholen goten

Bouwschil details: kelders, ramen, e.a.

goot.jpeg
kelder.png

De hoge flexibiliteit in combinatie met de koudklevende onderlaag maken Alphathor uiterst geschikt voor de toepassing in alle soorten goten.

De dichting van kelders en complexe dakdetails vraagt om uiterst kwalitatieve en duurzame waterdichting. 

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page