top of page
alphathor_epdm_buitenhoek_3.jpg

100% zuiver regenwater:
ideaal voor recuperatie

Zelfklevend op zuivere ondergronden

Alphathor epdm is aan de onderzijde voorzien van een zelfklevende butyllaag waarmee het membraan rechtstreeks (zonder primer of voorbehandeling) op isolatiepanelen en zuivere ondergronden kan worden aangebracht. Hiermee spaar je als dakdekker naast materiaal ook kostbare tijd uit

Alphathor installateurs verliezen geen tijd met het aanbrengen van hechtprimers en de wachttijd voor de uitdamping van solventen. Extra voordeel is dat er geen blaasvorming kan optreden door ingesloten solventen onder de dakdichting.

Homogeen lasbaar met warme lucht

Alphathor epdm wordt thermisch met hete lucht gelast op 450°C. De homogene lasnaden zijn extreem sterk en duurzaam, maximaal bestand tegen mechanische belasting en de meest gure weersinvloeden.

 

De verwerking zonder vlam sluit brandgevaar uit tijdens de dakwerken. Bij het lassen komen geen schadelijke dampen vrij, beter voor het milieu en de gezondheid.

Een homogene lasnaad biedt een betere bescherming en zekerheid dan een gelijmde naadverbinding.

top

Alphathor kleurt het regenwater niet bruin

In tegenstelling tot diverse andere bitumineuze en epdm dakmembranen kleurt Alphathor EPDM het regenwater niet.

 

Alphathor EPDM is een volledig inert dakmembraan. Het is chemisch niet-reactief en geeft geen schadelijke stoffen af.  Het regenwater wordt niet verontreinigd zodat het veilig kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld het besproeien van de tuin of het doorspoelen van toiletten.

Alphathor_regenwater

Geen dakcoating of speciale regenwaterfilter nodig

IMG_5946 kopie.jpg
regenwater.png
pijl.png

Dakcoatings zijn duur en met een beperkte levensduur van slechts 5 tot 10 jaar niet duurzaam. Aangezien Alphathor EPDM geen uitloog kent, moet er nooit een dakcoating worden aangebracht. 

Voor het hergebruik van regenwater volstaat een traditionele regenwaterfilter. Een speciale UV-filter of actieve harsfilter zijn bij Alphathor EPDM niet noodzakelijk en dus louter optioneel.

100% zuiver regenwater

Alphathor ZKB epdm  
Sneller, beter, sterker

We hebben de kennis en ervaring van onze dakdekkers ter harte genomen en hun feedback vertaald in de ontwikkeling van een unieke waterdichting die alle troeven en voordelen van een thermische lasbaar epdm dakmembraan combineert zonder de nadelen.

 

regenwater.png

100% zuiver regenwater

20jaar.png

20 jaar garantie

Plaatsing door erkende dakdekkers

Uniek en revolutionair

alphathor_witte_dakbedekking_EPDM_web.jpg

Dakvlak tot 25°C koeler door warmtereflectie

Alphathor epdm heeft standaard een lichtgrijze kleur maar is ook in wit verkrijgbaar. Dit biedt tal van voordelen. Het  energieverbruik daalt terwijl het rendement van de zonnepanelen toeneemt. 

alphathor_epdm_plaatsing.jpg

Plaatsing zonder primer of vlam: snel en veilig

Alphathor kan zonder voorbehandeling of primer rechtstreeks op zuivere ondergronden worden aangebracht. De naden en details worden thermisch gelast op 450°C. Dit biedt maximale veiligheid en zekerheid.

alphathor_epdm_dakrand_5.jpg

Geen verkleuring van

het regenwater

In tegenstelling tot diverse andere bitumineuze en epdm dakmembranen kleurt Alphathor het regenwater niet. Dit maakt het membraan ideaal voor het hergebruik van regenwater voor elke toepassing.

Alphathor epdm / video's