top of page

Lancering Alphathor Snow: revolutionaire witte EPDM dakmembranen


Maximale warmtereflectie, minimale opwarming


Alphathor biedt met de witte EPDM variant de oplossing om het hitte-eiland effect in steden kwalitatief en duurzaam aan te pakken. Alphathor Snow beschermt het dak en verhoogt tegelijk de energieprestaties ervan. De lichte, witte kleur heeft een hogere reflectiviteit dan traditionele zwarte membranen, wat betekent dat het materiaal minder warmte opneemt van de zon. Waar een zwart dakvlak in de zomer temperaturen tot 80˚C bereikt, blijft een dak met witte dakbedekking tot wel 50% koeler. Het dakvlak warmt dus tot 40°C minder op.
Alphathor Snow bevordert de levensduur van het dak, voorkomt oververhitting en maakt koeling van woningen en gebouwen veelal overbodig. De dakbedekking draagt hiermee rechtstreeks bij aan het leefbaarder maken van steden en het algemeen welbevinden van de bewoners.


Witte EPDM dakbedekking heeft daarnaast ook een positieve invloed op het rendement van zonnepanelen. Per graad boven 25°C verliezen zonnepanelen ongeveer 0,5% aan opbrengst. Door de warmtereflectie blijven de zonnecellen op een dak met witte EPDM koeler. Dit resulteert in een verhoogde opbrengst tot wel 15%.Extra voordelen, zelfde prijs


Bij bitumineuze en andere dakmembranen betaal je al snel 6 €/ tot 12 €/ extra voor een witte variant. Bij Alphathor EPDM is dit niet het geval. De prijs van Alphathor Snow is dezelfde als die van het standaard grijs Alphathor dakmembraan. Kiezen voor extra warmtereflectie is dus met Alphathor niet langer een budgettaire keuze.

Twee kleuren, drie uitvoeringen


Alphathor EPDM is in drie verschillende uitvoeringen beschikbaar om aan de specifieke eisen van elk nieuwbouw- of renovatiedak te voldoen: van eenvoudige residentiële daken tot de meest complexe industriële daken.Alphathor ZKB


Alphathor ZKB is voorzien van een volledige butyl zelfklevende onderlaag om een uiterst duurzame, strakke en esthetische afwerking op elk dakvlak te garanderen. Het membraan is snel en efficiënt zonder hechtprimer aan te brengen waardoor de installatietijd wordt verkort.Alphathor ZKP (NIEUW)


Deze nieuwe variant met partiële verkleving combineert de voordelen van een zelfklevende onderlaag met de functie van dampdrukverdeling. Alphathor ZKP minimaliseert bijkomend het risico op vochtophoping onder het dakmembraan. Dit maakt de dakbedekking uitermate geschikt voor veeleisende daken waarbij waterdamp een belangrijke rol speelt.Alphathor NKT


Deze naakte Alphathor variant zonder zelfklevende hechtlaag wordt mechanische bevestigd of losliggend geplaatst met ballast. Dit dakmembraan is uitermate geschikt voor industriële daken of daken waar verlijming op de ondergrond niet gewenst is. Bovendien kan Alphathor NKT doorheen alle seizoenen worden verwerkt, ook bij temperaturen onder 5°C.

bottom of page