top of page
back_web_def.jpg

Waterdichting van
het hoogste niveau

Nieuwe generatie EPDM waterdichtingsmembranen 

Alphathor is een innovatief, sterk en duurzaam dakdichtingmembraan. Het 4-laags EPDM-complex met geïntegreerde glasvezelwapening en zelfklevende butyl onderlaag verzekert elk dak van een levenslange waterdichting. Alphathor combineert dimensionele stabiliteit met elasticiteit en onderscheidt zich door gebruiksgemak en snelheid.

 

De unieke membranen kunnen rechtstreeks en zonder voorbehandeling op de ondergrond worden gehecht. Alle naden worden thermische gelast tot één uniforme, homogene EPDM-toplaag die het dak beschermt tegen de meest extreme invloeden.

regenwater.png

100% zuiver regenwater

primer.jpg

Hechting zonder primer

Maximale warmtereflectie

20jaar.png

20 jaar garantie

Plaatsing door erkende dakdekkers

Sneller, beter, sterker

Alphathor ZKB is een 4-laags EPDM waterdichtingsmembraan, versterkt met een geïntegreerde glasvezelwapening. Het membraan combineert dimensionele stabiliteit met een hoge elasticiteit en scheurweerstand.

 

Aan de onderzijde is het membraan voorzien van een volledige butyllaag waarmee het zonder primer of voorbehandeling rechtstreeks op droge, zuivere ondergronden kan worden verkleefd. De langse zijde alsook het kopse uiteinde van het membraan zijn voorzien van een lasstrook waarmee de membranen met een overlap van 50mm d.m.v. thermisch las homogeen worden verbonden.

rubberskin_detail.png

EPDM toplaag

Glasvezelwapening

EPDM onderlaag

Zelfklevende butyllaag

B 1,01m

rubberskin_zijkant.png

L 10,00m

D 1,30mm

Lasstrook 50mm

Uniek aan Alphathor is dat niet de onderlaag maar wel de zuivere EPDM-toplaag aan elkaar wordt gelast. Het volledige dak inclusief alle naden en hulpstukken zijn na installatie uniform met dezelfde eigenschappen, voordelen en duurzaamheid.

 

Alphathor kent een ruim assortiment hulpstukken bestaande uit hetzelfde materiaal. De dakbanen als en hulpstukken worden d.m.v. thermische las met elkaar verbonden. Alphathor vormt zo tot in de kleinste details een homogene, duurzame toplaag.

witgrijs_alphathor.jpg

100% zuiver regenwater

Alphathor bevat geen olie, halogenen of zware metalen. Het membraan geeft bij verwerking en na installatie niets af aan de omgeving. Dit maakt Alphathor uitermate geschikt voor regenwaterrecuperatie: het water blijft 100% zuiver en veilig voor de bodem en natuur.

Geen hechtprimer,
geen vlam op dak

Alphathor kan zonder voorbehandeling of primer rechtstreeks op zuivere ondergronden worden aangebracht. De naden en details worden thermisch gelast op 450°C. Dit biedt maximale veiligheid en zekerheid.

Dakvlak tot 25°C koeler in de zomer

Alphathor EPDM heeft standaard een lichtgrijze kleur maar is ook in wit verkrijgbaar. Dit biedt tal van voordelen. Het  energieverbruik daalt terwijl het rendement van de zonnepanelen toeneemt. 

Professionele, erkende plaatsing

De levensduur van een dak wordt mede bepaald door de kwaliteit van de uitvoering. Alphathor zet daarom maximaal in op deskundig advies, technische onderseuning en opleidingen. Erkende Alphathor installateurs beschikken over de vereiste kennis en ervaring om elk project professioneel uit te voeren.

alphathor_epdm
jachan-devol-xY_6ZENqcfo-unsplash.jpeg

Geïnspireerd door de natuur

Samen met onze installateurs engageren we ons om samen een mooiere, circulaire wereld te creëren. Geïnspireerd door de natuur biedt Alphathor de meest ecologische oplossing om platte daken waterdicht te maken.

 

Het lage energieverbruik bij de productie in combinatie met de onschadelijke verwerking en een maximale levensduur verkleint de ecologische voetafdruk van Alphathor tot het minimum.